Antrenamentul este cheia succesului

 

Usain Bolt, considerat unul dintre cei mai rapizi atleți din lume se antrena zilnic timp de mai multe ore alături de antrenorul său. 

 

El a depășit astfel anumite bariere ce nu se credeau a putea fi depășite curând de condiția umană.

Programul de antrenament al lui Usain Bolt include o serie de exerciții pentru încălzirea mușchilor și întindere, bandă de alergare, apoi alergare ușoară pe pista, doua ore de sărit garduri si sprintat, accelerații rapide și exerciții menite să dezvolte viteza explozivă și să prelungească pasul. Și evident exerciții care fac posibilă creșterea indicatorilor de rezistență. 

 

Te-ai gândit vreodată că un atlet de succes ar putea avea rezultate similare cu cele obținute alături de antrenor, dacă  s-ar antrena mereu singur?

 

Crezi că ar reuși să efectueze mereu exercițiile potrivite, să se cronometreze, să pregătească antrenamentul, să își calculeze mișcările, tacticile, să-și dozeze efortul, să învețe tehnici, zi de zi pe parcursul tuturor perioadelor de antrenament fără să renunțe sau să greșească?

 

Oricât de talentat ar fi, tot are nevoie de cineva care să îl îndrume pentru alegerea exercițiilor și aplicarea tehnicilor potrivite, să îl susțină și să-l țină motivat sau să îi ofere feedback-ul necesar. 

 

Și în vânzări e la fel.

 

Pentru că într-un mediu comercial dinamic și competitiv, succesul în vânzări nu este doar despre abilități tehnice ori strategii ci și despre dezvoltarea personală și profesională continuă.

 

Este despre antrenarea abilităților. 

 

Coaching-ului în vânzări poate transforma performanța individuală și a echipei fiind esențial pentru dezvoltarea abilităților, creșterea rezultatelor și adaptarea la schimbare. 

 

Un coach este lângă tine pentru a te ghida să deblochezi resursele interne care te vor ajuta să faci singur pașii necesari pentru a-ți atinge obiectivele. 

 

Când îți lipsește planul, îți lipsesc instrumentele, nu ai motivația necesară, ești blocat sau ai provocări în gestionarea emoțiilor,  atunci coachingul este soluția potrivită. Să nu crezi că apelând la coaching ai rezolvat vânzările. 

 

Munca e tot la tine, doar că acum ai suport.😉

 

Și suportul te va conduce mai repede și mai ușor la rezultatele pe care le dorești

Fiecare pas în această călătorie este marcat de descoperiri personale și de creșterea încrederii în propriile abilități. 

 

Urmărește- mă nu pentru sprinturi și sărit garduri ci pentru antrenarea abilităților tale de vânzare. Cunosc  multe tipuri de tehnici de antrenament, exerciții “de forță” ca și de rezistență  pe baza cărora am construit programele mele de antrenament și mi-ar plăcea să aud și de la tine care este modul tău de antrenament în vânzări: 

 

  1. Cât timp aloci pe săptămână antrenamentului?
  2. Ce tip de exerciții folosești?
  3. Faci doar“ cardio” sau și aerobic sau de flexibilitate?

Lasă-mi te rog un comentariu cu răspunsul la aceste întrebări și voi reveni către tine să vedem cum putem face lucrurile mai bine in antrenamentul de săptămâna viitoare.

PS  Recordul de viteză stabilit de cel mai rapid om al planetei, Usain Bolt, care a alergat la Olimpiada de la Londra cu o viteză de 44,6 km/h în timpul finalei de 100 de metri, a fost depășit de… un robot.

Cheetah, un robot dezvoltat de Boston Dynamics și finanțat de Darpa, la solicitarea Departamentului de Apărare al SUA, a atins o viteză de 45,5 km/h alergând pe un stepper.

Și ca să spunem adevărul până la capăt, Cheetah nu îl poate bate încă pe Usain, deoarece nu a avut de înfruntat și forța vântului, întrucât performanța a fost obținută indoor. Așadar, nu se pune.

Distribuie cu prietenii tăi